Aiemmassa blogissamme kerroimme yleisiä vinkkejä ESEF-yhteensopivan vuosikertomuksen budjetointiin ja suunnitteluun. Tästä blogista löydät enemmän konkreettista tietoa itse CtrlPrint -yhteistyöstöalustan ESEF-laajennusosasta kustannuksineen. Jos sinulla on kysyttävää, löydät yhteystietomme tämän sivun alaosasta – autamme ja kerromme mielellämme lisää!

CtrlPrintin ESEF-ratkaisun kustannukset

CtrlPrint -yhteistyöalustaa vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen työstämiseen käyttäville yrityksille ESEF-laajennusmoduulimme maksaa 7500€ (alv0%) vuodessa. Kustannus pitää sisällään laajennusmoduulin päällekytkemisen CtrlPrint -yhteistyöalustapalveluun, käyttöönottokoulutuksen sekä rajattoman teknisen puhelin- ja sähköpostituen projektin aikana. Huomioitavaa kuitenkin on, että ratkaisumme ei kata kirjanpitoon liittyvää tukea ESEF/ XBRL-tunnisteiden lisäämisessä.

CtrlPrintin ESEF-ratkaisun hyödyt

CtrlPrintin ESEF-laajennusmoduuli auttaa soveltamaan perustaksonomiaa omiin päälaskelmiin sekä säästämään manuaaliseen työhön käytettävää aikaa. Palvelussamme jo kertaalleen luodut tunnisteet voidaan uudelleenkäyttää – siten auttaa myös säästämään aikaa jatkossa tulevissakin raporteissa. CtrlPrintin ESEF-ratkaisu kytkeytyy saumattomana osana normaalia taitetun vuosikertomuksen -ja tilinpäätösraportin työstämistä. Tämän avulla samasta dokumentista pystytään tulostamaan sekä verkkosivuilla ja yhtiökokouksissa hyödynnettävä visuaalinen, taitettu PDF kuin myös viranomaisten vaatima XHTML-muotoinen ESEF-raportti sisältäen XBRL-merkinnät.

CtrlPrint-ratkaisun käyttöönotto

CtrlPrint -yhteistyöalustan käyttöönotto ei vaadi erityistä implementointeja – muutamia asennuksia toki. ESEF-laajennusmoduulimme on CtrlPrint -yhteistyöstöpalvelumme lisäosa, joka on helposti päälle kytkettävissä ja tämän jälkeen käyttövalmis. ESEF-laajennusmoduulin käyttöönotosta ei ole erillistä perustamis- tai käyttöönottomaksua.

Kuinka paljon projektin käyttöönotto vaatii IT-osaston resursseja?

CtrlPrintin -yhteistyöstöpalvelun ja ESEF-laajennusmoduulin käyttöönotto ei vaadi järjestelmä integraatioita tai implementaatioita – muutamia yksinkertaisia asennuksia toki. SEkä CtrlPrint-yhteistyöstöpalvelu, että ESEF-laajennusmoduuli tarvitsevat CtrlPrint Transfer Manager -sovelluksen, jonka asennus tapahtuu lataamalla linkki verkosta ohjeidemme mukaan. CtrlPrintin Transfer Manager hoitaa CtrlPrint XBRL tagger -sovelluksen asennuksen sekä ESEF-raportin versiohallinnan raporttia työstettäessä. Itse CtrlPrint -palvelu on käyttöönotettavissa noin puolessa tunnissa, jonka päälle luonnollisesti tulee vielä käyttöönottokoulutus.

Milloin CtrlPrintin ESEF laajennusmoduuli on saatavilla?

CtrlPrintin merkintätyökalu (XBRL tagger) julkaistaan huhtikuussa 2020. Mikäli haluatte testata palveluamme jo aikaisemmin, voimme sen tehdä moduulin beetaversiolla.

Kerromme mielellämme sekä CtrlPrint -yhteistyöalustasta, miten palvelumme auttaa työstämään raportin entistä tehokkaammin visuaalisuudesta tinkimättä sekä siitä, miten ESEF-laajennusmoduulin avulla voidaan ESEF-raportin työstäminen kytkeä saumattomaksi osaksi normaalia vuosikertomus- ja tilinpäätösprosessia. Lähetä kysymyksesi meille info-FI@ctrlprint.net, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.