CtrlPrint on pilvipohjainen yhteistyöalusta, joka auttaa asiakkaita tuottamaan mm. vuosikertomus- ja tilinpäätösraportteja entistä tehokkaammin ja aikaa säästäen. Olemme seuranneet ESEF-raportoinnin kehitystä ja suunnittelua alkuvaiheista lähtien ja meillä on täysi valmius auttaa asiakkaitamme tuottamaan ESEF-raportti saumattomana osana vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen työstämisprosessia. Alla pähkinänkuoressa hiukan lisää miten palvelumme toimii:

Kuinka CtrlPrintin ESEF-ratkaisu toimii?
CtrlPrintin ESEF-ratkaisu käyttää tietolähteenä InDesign-asiakirjaa. Tunnisteet lisätään suoraan asiakirjan XHTML-versioon käyttämällä CtrlPrintin merkintätyökalua (XBRL tagger). Tunnisteet ja XHTML-dokumentti käsitellään CtrlPrint ISO 27001: 2013 -sertifioidussa pilvipohjaisessa yhtestyöalustassa, jolloin asiakirjojen työstäminen tietoturvallisesti tapahtuu pilvipalvelun kautta ja tiedostojen lähettäminen edestakaisin ei ole tarpeen. Kun raportin työstäminen on valmis, raportin voi tulostaa niin PDF:nä, kuin myös koneellisesti luettavana XHTML-versiona sisältäen vaaditut XBRL-merkinnät – ratkaisussamme saa siis samalla tuotettua sekä taitetun visuaalisen vuosikertomuksen kuin myös viranomaisten vaatiman ESEF-raportin.
CtrlPrint:n XBRL-merkintätyökalua voidaan käyttää ennen kuin raportoitavan vuoden luvut ovat käytettävissä. Tämä tarkoittaa, että rivien merkitseminen voidaan aloittaa jo prosessin varhaisessa vaiheessa. Tämä yksinkertaistaa tilinpäätöksen päälaskelmarivien kartoitusta ESEF-perustaksonomiaa vasten ja tekee koko prosessista joustavan. Tunnisteita voi lisätä myös joku yrityksen ulkopuolinen henkilö kontrolloidusti, mikäli tunnisteiden lisääminen halutaan ulkoistaa talon ulkopuolelle.
Kerran asetettuja tunnisteita sekä luotuja laajennuksia voidaan myös uudelleenkäyttää tulevissa tilinpäätöksissä ilman, että vanhoja tunnisteita tarvitsisi asettaa uudelleen.

Tukeeko CtrlPrint-tunniste laajennuksia ja ankkurointia?
Mikäli ESEFn perustaksonomiaan täytyy tehdä yrityskohtainen laajennus, laajennuksien tekeminen ja niiden ankkurointi ESEF-taksonomian lähinnä olevaan muuttujaan onnistuu helposti myös CtrlPrintin merkintätyökalulla.

Onko XBRL-merkintään käytettävissä jotain automatiikkaa?
Kyllä, CtrlPrintissä on automaattinen aputyöväline, joka helpottaa ESEF-perustaksonomian soveltamista.

Jos jokin jäi askarruttamaan, miten asian voisi ratkaista teidän organisaatiossa tai haluat nähdä palvelustamme demon – ota yhteys meihin info-FI@ctrlprint.net. Voit myös osallistua webinaariimme “Matka ESEF:iin – viimeiset kilometrit” 12.3.2020 klo 14:00-15:30. Webinaarissamme pureudumme ratkaisuumme syvemmin sekä jaamme kokemuksia ja havaintoja noin 30 ruotsalaisen pörssiyhtiön osalta, jotka kokeilivat ESEF -ratkaisuamme loppuvuodesta 2019.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ